Kleuterschool

De LFIA kleuterschool

De kleuterschool van het LFIA verwelkomt kinderen vanaf 2,5 jaar. De school volgt de leerplannen van het Franse Ministerie voor Onderwijs.
Leerlingen in de kleuterschool leren autonoom worden en ze vergaren kennis en vaardigheden die hen voorbereiden op de leerprogramma’s van de basisschool. Ze ontwikkelen ook een rijke woordenschat en leren hun ideeën duidelijk verwoorden.

De Franse leerplannen voor de kleuterschool staan bekend om hun goede kwaliteit en zetten in op een subtiel evenwicht tussen persoonlijke ontwikkeling en fundamentele vaardigheden:

Ze ontwikkelen hun taalvaardigheid;

Ze leren schrijven met behulp van grafische technieken

Ze werken aan hun lichaamsexpressie

Ze leren de basis van het rekenen (tellen en vraagstukken oplossen)

Ze leren nieuwsgierig naar de wereld rondom hen kijken

Ze ontwikkelen hun verbeeldingsvermogen en creativiteit

Onderwijsmodel

Het is vanuit die visie dat het Lycée français international d’Anvers zijn onderwijsmodel heeft ontwikkeld, een model dat stoelt op speelse en interactieve processen (spelen, liederen, rijmpjes, manipulatie van voorwerpen, voorstellingen, museumbezoeken enz.). Ons positieve onderwijs legt bovendien erg veel nadruk op aanmoediging langsheen stimulerende en constructieve feedback (ook bij mislukkingen).

leer methodes

De kinderen worden ondersteund door leerkrachten en opvoeders. Ze groeien en evolueren in een geruststellende, stimulerende en aanmoedigende omgeving.

Alle activiteiten van de kleuterschool dragen bij tot een harmonieuze ontwikkeling van het potentieel van de leerlingen.

De Franse kleuterschool bestaat uit drie niveaus: la petite section (de 1ste kleuterklas), la moyenne section (de 2de kleuterklas) en la grande section (de 3de kleuterklas). Voor de allerjongsten is er vanaf 2,5 jaar ‘la toute petite section’. Dat komt overeen met de peuterklas in het Vlaamse onderwijssysteem.

Na drie jaar, beschikken de leerlingen over een stevige basis waarop ze verder kunnen bouwen in de basisschool.

Start je toekomst vandaag nog!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2022-2023 zijn geopend.