Inschrijvingen

Het registratieproces verloopt volledig online. Ons team helpt je graag verder.

WORD LID VAN ONZE INTERNATIONALE GEMEENSCHAP

U wenst uw kind in te schrijven in het Lycée français international d’Anvers. Ons team kijkt ernaar uit u te verwelkomen als lid van onze internationale gemeenschap en u te helpen bij uw inschrijving.

In het kader van de inschrijvingsprocedure en de toelatingscriteria worden alle aanvragen zorgvuldig en streng onderzocht door ons docententeam, dat met name beoordeelt of de studenten in staat zijn om zich te integreren en te slagen in hun studie op onze school.

Inschrijving op onze school impliceert volledige naleving van onze educatieve waarden en onze regels, die de samenhang van de onderwijsgemeenschap garanderen.

Voor het huidige schooljaar blijft de inschrijving open, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen. De inschrijving voor het schooljaar 2024-2025 opent op 9 februari en sluit op 30 juni 2024.

De documenten die bij de online inschrijving moeten worden geüpload zijn :

  • schoolrapporten van het vorige en huidige schooljaar
  • fotokopieën van de paspoorten van de ouders en het ingeschreven kind

DE INSCHRIJVINGSPROCEDURE BESTAAT UIT DRIE STAPPEN

Analyse van uw dossier en pedagogisch gesprek 

Zodra u het dossier heeft ingediend en de inschrijvingsdienst het geanalyseerd heeft, wordt u uitgenodigd voor een pedagogisch gesprek. Dat gebeurt binnen vijf werkdagen.

Antwoord

Wanneer het dossier wordt goedgekeurd, krijgt u binnen 2-3 dagen een e-mail met de bevestiging dat er een plaats voor uw kind wordt vrijgehouden. U wordt dan ook gevraagd om extra documenten op te sturen.

Betaling inschrijvingsgeld 

Zodra de inschrijving afgerond is, moet u de inschrijvingskosten betalen. De inschrijvingskosten bedragen € 990. Mocht u besluiten uw kind uit te schrijven, worden deze kosten niet terugbetaald. Ten laatste zeven dagen na het ontvangst van het inschrijvingsgeld, krijgt u een bevestiging dat uw kind definitief ingeschreven is.

UW KIND INSCHRIJVEN

Kleuter- en basisschool

Inschrijven

Collège & Lycée

Inschrijven

Beurscampagne Frans Consulaat

Het consulaat-generaal van Frankrijk in België deelt mee dat Franse onderdanen recht hebben op een studiebeurs. Meer informatie vindt u op de website van het consulaat-generaal van Frankrijk in België.

Neem contact met ons op

Wij staan tot uw beschikking voor meer informatie.

Start je toekomst vandaag nog!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2024/2025 zijn geopend.