Ons verhaal

Het scholennetwerk Odyssey

Het scholennetwerk Odyssey wordt ondersteund door de Franse instellingen en hanteert een filosofie die stoelt op een streven naar uitmuntendheid, iets dat typisch is voor het Franse onderwijs, op meertaligheid, openheid voor de wereld en persoonlijke ontwikkeling.

Toen het Lycée Français International in 1901 werd opgericht, heette het het Institut Rochez en maakte het nog deel uit van het Franstalige Belgische onderwijs. Later veranderde de naam in Lycée d’Anvers.

Na de Eerste Wereldoorlog wordt de school een meisjesschool met de naam Collège Marie-José.

De school blijft groeien naar aanleiding van de grote veranderingen die het Belgische schoolsysteem in de jaren 1970 ondergaat.

Lycée Français International

Aan het begin van de jaren 2000 wordt het Lycée belge francophone het Lycée Français International. De school wordt erkend door het Franse agentschap voor Frans onderwijs in het buitenland (Agence pour l’Enseignement Français à l’Etranger). Dat agentschap let erop dat internationale scholen het Franse programma en de Franse waarden volgen en eenzelfde pedagogie delen. Ze voert verschillende inspecties uit en voorziet in regionale coördinatie.

bilingual curriculum

Het Lycée heeft grote inspanningen geleverd om zijn programma aantrekkelijk te maken. Vooral de nadruk op een tweetalig onderwijs Frans-Engels op een locatie waar iedere leerling kan groeien, blijkt een belangrijke troef: 

  • Ruime klaslokalen met een moderne inrichting en alle nodige apparatuur;
  • Een mediatheek en documentatiecentrum waar leerlingen kunnen lezen, onderzoeken en informatie verzamelen;
  • Een multisportzaal;
  • Een groene speelplaats waar leerlingen tot rust kunnen komen; 
  • Een refter.

Start je toekomst vandaag nog!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2022-2023 zijn geopend.