Woord van de directeur

LFI Antwerpen

Of u nog maar net in Antwerpen bent aangekomen of u onze school al door en door kent, of u overtuigd bent van de uitmuntendheid van het Franse onderwijs of gewoon nieuwsgierig bent naar ons toch wel bijzondere aanbod, of u man, vrouw, volwassene of kind bent: het Lycée français international d’Anvers zet zijn deuren elke ochtend wijd voor u open. Het is dan ook met veel trots dat we u ontvangen.

Onze school werd opgericht in 1901 en is de enige internationale Franse school in Vlaanderen waar leerlingen vanaf 2,5 jaar kunnen genieten van tweetalig onderwijs Frans-Engels. Onze onderwijsvisie is vastgelegd in de ’12 Chants d’Odyssey’, een handvest met twaalf principes die samen onze aanpak vormgeven.

Onze missie

Onze missie is in de eerste plaats educatief. We willen alle leerlingen een ambitieus onderwijs bieden dat rekening houdt met ieders behoeften. Onze missie is ook vormend, want we willen leerlingen belangrijke humanistische waarden bijbrengen, zoals tolerantie, het aanvaarden van verschillen, vrijzinnigheid, openheid ten opzichte van de wereld en interculturaliteit. Ten slotte is onze missie persoonlijk. Want naast kennis en waarden, vinden we het ook ontzettend belangrijk dat elke leerling de kans krijgt zijn of haar persoonlijkheid op een harmonieuze manier te ontwikkelen.

Weten

Weten, kunnen en zijn: dat is het drieluik waarmee onze leerlingen beetje bij beetje, jaar na jaar kunnen uitgroeien tot de burgers van morgen, tot verantwoordelijke mensen die de wereld rondom hen met een open geest verkennen.

Start je toekomst vandaag nog!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2023/2024 zijn geopend.