Collège & Lycée

Cyclus middelbare school

De middelbare school is opgedeeld in twee cycli: het ‘collège’ en het ‘lycée’. Het collège komt in Vlaanderen overeen met het zesde leerjaar t.e.m. het derde middelbaar. Het lycée komt overeen met de laatste drie jaren van het middelbare onderwijs. Tijdens de middelbare school willen we leerlingen leren om kritisch na te denken, autonoom te werken, eigen ideeën te vormen en verantwoorde burgers te worden. De leerlingen bereiden zich langzaamaan voor op een leven als volwassene en leren zichzelf kennen: hun voorkeuren, hun sterktes en hun zwaktes. Ze ontdekken loopbaanmogelijkheden en maken samen met hun ouders een gemotiveerde keuze met betrekking tot hun schoolloopbaan en professionele loopbaan. Aan het einde van het middelbare onderwijs van het LFIA, leggen leerlingen het Franse baccalauréat af. Het certificaat is internationaal erkend en geeft toegang tot het hoger onderwijs.

De leerkrachten

De leerkrachten volgen de plannen en de kalender van het CNED. De beslissing of een leerling mag doorstromen naar het hoger onderwijs, wordt uitgesproken door het CNED, het centrum van het Ministerie voor Nationaal Onderwijs.

Toelating

Het Lycée Français International verwelkomt leerlingen uit het Franse of Belgische schoolsysteem en uit andere schoolsystemen. Het niveau waarin een leerling kan beginnen, is afhankelijk van de huidige school waar de leerling schoolloopt. Een goede beheersing van het Frans is wenselijk. Nieuwe leerlingen kunnen Franse lessen volgen om hun basiskennis te verankeren.

Start je toekomst vandaag nog!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2022-2023 zijn geopend.