LA PETITE ÉCOLE SINGAPORE

Het avontuur op La Petite École Singapore

La Petite École is een tweetalige school (Frans en Engels) en sinds 2012 gevestigd in Singapore. De school is in 2013 officieel erkend door het Franse Ministerie van Onderwijs, een garantie voor de kwaliteit van het aangeboden onderwijs, en is in dit verband een partner van de AEFE (Agentschap voor Frans Onderwijs in het Buitenland). Dit jaar telt La Petite École in Singapore ongeveer 130 leerlingen.

Op La Petite École wordt het Franse nationale onderwijsprogramma in het Frans en het Engels onderwezen door twee native teachers aan kinderen van de peuterklas (2,5 jaar) tot aan de eerste klas van het basisonderwijs (7 jaar). Om onderwijs van hoge kwaliteit te garanderen, krijgt het onderwijsteam het hele jaar door opleiding, zowel intern als via het partnerschap met de AEFE. De school verwelkomt gezinnen van alle rangen en standen en staat open voor het gastland en zijn taal en cultuur.

Het is in deze kleine familiale en gastvrije omgeving dat het kind speelt, bouwt, leert en zichzelf evalueert. Een innovatief en uniek onderwijsapparaat stelt het kind centraal bij de lesstof en moedigt autonomie, nieuwsgierigheid en motivatie aan door integratie van het gebruik van nieuwe technologieën.

Sinds dit jaar kan elke leerling die dat wenst aan het einde van de kleuterklas (cyclus 1) doorstromen naar de CP en zo profiteren van continu onderwijs op lange termijn, aangezien La Petite École zich richt op de ontwikkeling van zijn basisonderwijsaanbod.

La Petite École is gehuisvest in de Internationale School Blue House, in de groenrijke omgeving van Bukit Timah. Sinds 2015 heeft La Petite École er een broertje bij in Singapore: La Petite Crèche. Deze ligt in de wijk Serangoon en verwelkomt er de allerkleinsten, vanaf het moment dat ze kunnen lopen tot vier jaar.

La Petite École, een kleinschalige school die gastvrij en plezierig is!

De school bestaat uit...

1 botanische tuin

1 zaal voor motorische vaardigheden

1 zwembad

Voetbalvelden

1 klimmuur

Fietspaden

Meer informatie nodig ?

Wij helpen u graag met het vinden van de beste school voor uw kind.