ISD Rome

Het avontuur op het ISD Rome

Het ISD Rome is gevestigd op een uitzonderlijke campus van meer dan 5 hectare groot, middenin een beschermd natuurgebied ten noorden van de stad. Deze omgeving is bevorderlijk voor de studie en het welzijn van de leerlingen en biedt behalve een omgeving die openstaat voor Europa ook vele sociaal-culturele en sportieve activiteiten.

Het is de enige Franse middelbare school in Rome en zelfs in Europa waar leerlingen met een internationale instelling en die graag een verrijkende ervaring willen opdoen, in een internaat kunnen verblijven.

De school is een partner van de AEFE en biedt door de Franse en Italiaanse academische autoriteiten goedgekeurde onderwijsprogramma’s aan. Tevens bereidt de school leerlingen voor op Franse (brevet, baccalauréat), Italiaanse en internationale diploma’s (Terza Media, ESABAC, Cambridge-certificaten en nu het IB).

De school bestaat uit...

160 klaslokalen

2 bibliotheken

1 groot auditorium met theater-, muziek- en dansstudio's

1 lokaal met digitale technologie

1 kantine

1 ruimte voor gezondheid en welzijn

1 binnensportzaal waaronder een basketveld en handbal

1 zaal voor motorische vaardigheden

1 voetbalveld en 1 atletiekbaan

Al meer dan 60 jaar ontvangt het Institut International Saint-Dominique leerlingen uit vele verschillende landen, van de kleuterschool tot het einde van de middelbare school, die een veeleisende Franse opleiding willen volgen die openstaat voor de wereld. Als je naar Saint-Dominique komt, maak je deel uit van een programma van zeer goed academisch niveau en profiteer je van een kader dat is aangepast aan de behoeften van elke leerling.
photo de benoit bonnet
Benoît Bonnet Het hoofd van de school

Meer informatie nodig ?

Wij helpen u graag met het vinden van de beste school voor uw kind.