De École française internationale van Tirana

Het avontuur op de EFIT

De École française internationale van Tirana (EFIT) is in 2011 opgericht en is een snelgroeiende instelling. De school telt nu 126 studenten, van kleuterschool tot middelbare school. De groei van het aantal werknemers neemt al enkele jaren toe (+20% in 2020).

Het nieuwe gebouw opende zijn deuren in september 2019 en is ideaal gelegen in de dynamische wijk Tirana East Gate waar ook de andere toonaangevende internationale scholen zijn gevestigd. De lokalen zijn ruim, licht en goed uitgerust.

De EFIT is de enige door het Franse Ministerie van Nationaal Onderwijs erkende Franse school in Albanië tot en met CM2. Vanaf de middelbare school (het zesde jaar) is het onderwijs gebaseerd op de cursussen van het Nationaal Centrum voor Afstandsonderwijs (CNED), die ter plaatse verzorgd worden door onderwijsassistenten.

De school is een van de 522 instellingen in het netwerk van het Agentschap voor Frans Onderwijs in het Buitenland (AEFE). Dit netwerk, uniek in de wereld, certificeert de conformiteit van het onderwijs met de eisen van het Franse onderwijssysteem (programma’s, onderwijsdoelstellingen, organisatorische voorschriften). Verder kan elke leerling van de EFIT zijn of haar opleiding zonder toelatingsexamen voortzetten op elke andere school in Frankrijk of op een school uit het wereldwijde netwerk van de AEFE (afhankelijk van de beschikbare plaatsen). Met zijn dynamisch en toegewijd onderwijsteam wil de school elke leerling gedegen kennis en vaardigheden bieden evenals een opleiding die openstaat voor Europa en de wereld. De school draagt bij tot de verspreiding van de Franse taal en cultuur in een neutraal, meertalig en intercultureel onderwijskader.

Meer informatie nodig ?

Wij helpen u graag met het vinden van de beste school voor uw kind.