Het Lycée Français International van Antwerpen

Het LFIA-avontuur

Het Lycée Français International is een onderwijsinstelling die de normen van het AEFE (Agentschap voor Frans onderwijs in het buitenland) volgt.

Vandaag de dag telt de school ongeveer 150 leerlingen, in de leeftijd van tweeënhalf tot 18 jaar.

Net als de bijna 500 Franse scholen in 130 landen over de hele wereld, biedt het Lycée Français International onderwijs aan Franse leerlingen en kinderen van gezinnen uit de hele wereld die worden aangetrokken door de kwaliteit van het Franse onderwijs.
Om deze diversiteit van publiek te voorzien, is een ambitieus beleid van culturele en taalkundige openheid ingevoerd. Aangezien de Franse middelbare scholen graag willen integreren in hun gastregio, wordt de nadruk gelegd op het leren van het Nederlands.

De middelbare school biedt tweetalig onderwijs (Frans-Engels) aan vanaf het tweede kleuterjaar. Van niveau CE1 tot CM2 kunnen gezinnen kiezen tussen tweetalig onderwijs in Frans-Engels of Frans-Nederlands.

Het Lycée Français International ligt op slechts 40 kilometer van Brussel en is goed bereikbaar voor leerlingen dankzij uitstekende treinverbindingen die in 35 minuten het centraal station van Brussel met Antwerpen verbindt.

De school bestaat uit...

grote klaslokalen

1 grote boomrijke binnenplaats

1 overdekte sporthal

1 theater

1 kantine

1 CDI

Meer informatie nodig ?

Wij helpen u graag met het vinden van de beste school voor uw kind.