LA PETITE ÉCOLE BANGKOK

HET AVONTUUR OP LA PETITE ÉCOLE BANGKOK

La Petite École is een tweetalige kleuterschool (Frans en Engels) en sinds 2017 gevestigd in Sathorn, in het hart van Bangkok (Thailand). De school is in 2019 officieel erkend door het Franse Ministerie van Onderwijs, een garantie voor de kwaliteit van het aangeboden onderwijs, en is in dit verband een partner van de AEFE (Agentschap voor Frans Onderwijs in het Buitenland). Dit jaar telt La Petite École van Bangkok ongeveer zestig leerlingen.

Op La Petite École wordt het Franse nationale onderwijsprogramma, in het Frans en het Engels onderwezen door twee native teachers aan kinderen van de peuterklas (2,5 jaar) tot aan de laatste kleuterklas (6 jaar). Om onderwijs van hoge kwaliteit te garanderen, krijgt het onderwijsteam het hele jaar door opleiding, zowel intern als via het partnerschap met de AEFE.

De school verwelkomt gezinnen van alle rangen en standen en staat open voor het gastland en zijn taal en cultuur.

Het is in deze kleine familiale en gastvrije omgeving dat het kind speelt, bouwt, leert en zichzelf evalueert. Een innovatief en uniek apparaat, opgebouwd rond permanente workshop ruimten waartoe klassen vrij toegang hebben, dat het kind centraal stelt bij de lesstof en nieuwsgierigheid opwekt. Deze onderwijsaanpak is geïnspireerd op de methode Reggio Emilia en de aanpak van Céline Alvarez.

De uitzonderlijke omgeving van de school, met zijn grote natuurlijke en boomrijke tuin en lichte lokalen, maakt integraal deel uit van het onderwijs. De mix van leeftijden moedigt autonomie en het elkaar helpen aan, terwijl het kind tegelijkertijd verantwoordelijkheidsgevoel krijgt.

La Petite École, een kleinschalige school die gastvrij en plezierig is!

De school bestaat uit...

1 grote, boomrijke tuin met een blote voetenpad inclusief een parcours voor motorische vaardigheden

1 basketbalveld en 1 muzikale tuin

1 botanische tuin

1 bibliotheek in terrasvorm

1 zwembad

1 buitenkeuken

Meer informatie nodig ?

Wij helpen u graag met het vinden van de beste school voor uw kind.